Reclame Anoste

Eu am impresia ca in majoritatea departamentelor de creatie ale firmelor care realizeaza reclame, lucreaza doar euglene verzi, caci la televizor ruleaza reclame din ce in ce mai tampite si anoste. Aproape ca mi se pare o insulta pentru restul lucrurilor tampite. Multe agreseaza si viata persoanelor care se uita la un film. Cand este mai prins de actiune, hop sare reclama la vreun medicament pentru prostata sau pentru fisuri anale, desigur ca aici isi lasa amprenta si tipul care face grila de televiziune si care plaseaza reclamele foarte inteligent. Dar multi ar trece cu vederea aceste intreruperi ale filmului in favoarea spoturilor publicitare, daca acestea ar fi frumoase, insa majoritatea reclamelor sunt imbecile! 


Amintesc cateva, mai vechi sau mai noi, care mi se ivesc acuma-n cap: Reclama la ferestrele proiectate sa reziste... sa reziste... sa reziste... sa reziste... moment in care te pierzi, timpanele iti sunt zgariate si mainile tale agitate nu nimeresc butonul pentru schimbarea canalului. Reclama unui operator de telefonie mobila, cu gasca de fraierici care canta. In fundal niste tentative de beatboxeri si in prim plan un imbecil cu o voce de toata jena care spune pe ritm de lalaiala “mi-am reincarcat cartela sa o sun pe Mirelaaa, direct din cartier, mai ieftin ca o colaaa“. De fiecare data cand o vad, imi creste inima de bucurie ca nu sunt abonatul lor. 

Reclama la un sampon renumit cu o tipa care apare acasa cu bara de la masina sub brat si care ii da iubitului / sotului vestea ca botul autoturismului proprietate personala (a dansului, ca n-avea cum altfel) este infipt intr-o mlastina. Tipul se enerveaza vizibil, dar merge face un dus sa se calmeze, iar apoi se intoarce la tipa (care ramase in acelasi loc, uda si murdara) si ii spune ca arata foarte bine in tricoul ala ud. Te face sa iti cumperi samponul ala nex. Nici de s-ar fi vandul samponul impreuna cu tipa aia si tot nu te facea sa-l cumperi. 

Lista o poate continua oricare dintre voi, adaug doar reclama cea mai anosta din toate timpurile, una la o marca de pufuleti cu consistenta nike. Se ia un tip cu fata de caine, un studio si un alt tip “foarte carismatic” care ii ia un interviu primului, sub lumina reflectoarelor... “mergeam pe strada, cand spoof! Da, spoof!”... si apare o imagine cu pufuletii pe o idiotenie de cantec care te face sa iti expui pranzul si nu sa cumperi ceva de mancare. Euglenele au avut impresia ca, la vizualizarea spotului, lumea va da buzna in primul magazin sa cumpare mamaliga la punga. Daca stau bine sa ma gandesc, la unii poate a prins reclama, la cei cu iq-ul cat numarul meu de la pantof. 

Daca la inceputul articolului am zis “majoritatea”, prezint in continuare minoritatea. Produsul unora care au reusit sa faca o reclama decenta. Preferata mea este reclama Altex, interzisa la televizor caci nu este asa, in Romania au fost promovate toate divele oligofrene si cu aspect de diaree, dar o reclama in care un preot confundat cu batman da coltul, nu are drept de difuzare. Sa nu va inchipuiti altceva decat ca in Romania aveti dreptul la libera exprimare... dar cu limita.
Reclame Anoste Reclame Anoste Reviewed by Centrul de Stiri on 05:35 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.