Pro sau Contra Fenomenului de “Jucarii pentru Fete”

Exista tot mai multe plangeri din partea parintilor referitoare la diferentierea “jucarii pentru fete” si “jucarii pentru baieti” si la influenta pe care aceasta o are in educatia copiilor. Parintii revoltati sustin ca micutii ar trebui sa se simta liberi sa aleaga orice tip de jucarie isi doresc si nu ar trebui promovate niste modele masculine si feminine atat de stricte.


Conform celor mai recente studii, cel mai ingrijorator insa, este faptul ca acest tip de jucarii nu educa cu adevarat copiii, ci din contra, pot incuraja dezvoltarea anumitor defecte de comportament la acestia. Haideti sa vedem in continuare cum se poate intampla acest lucru in cazul fetitelor.

Genul de jucarii pentru fete este asociat, in general, cu atractivitatea fizica, promoveaza importanta aspectului fizic si al seductiei. Astfel, mesajul pe care acestea il transmit este ca aparentele sunt cele mai importante. Cu totii suntem constienti de amploarea pe care o cunoaste fenomenul Barbie. Cu toate ca femeile au constitutii diferite, modelul corporal Barbie isi lasa amprenta in psihicul nostru inca de la varstele cele mai mici. De asemenea, sunt comercializate si o multime de alte costume de balerine, printese, cosmetice si bijuterii care intaresc mesajul pe care genul acesta de jucarii il transmit fetitelor.

Care ar fi solutia in acest caz? Specialistii ne recomanda sa completam setul de jucarii pentru fete cu alte jucarii care sunt neutre din punct de vedere al genului. Acestea din urma au un potential mult mai mare sa dezvolte abilitatile fizice, cognitive, artistice si relationale ale copilului.

Si in cazul baietilor lucrurile stau la fel. Jucariile asociate cu genul masculin pot suscita la agresivitate si violenta pentru ca intruchipeaza soldati, luptatori, masini de lupta, pistoale si alte tipuri de armament. Jucariile neutre, care nu corespund nici unui gen, ii pot ajuta sa isi dezvolte imaginatia si alte abilitati fizice intr-un sens pozitiv.
Pro sau Contra Fenomenului de “Jucarii pentru Fete” Pro sau Contra Fenomenului de “Jucarii pentru Fete” Reviewed by Centrul de Stiri on 05:08 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.