Ce Trebuie sa Faci Vara in Caz de Insolatie

Sezonul cald deja a inceput, asadar insolatiile facute la mare dar nu numai, vor fi la ordinea zilei. Nu trebuie sa fiti neaparat persoane iresponsabile si sa va expuneti un timp indelungat la soare pentru a face insolatie caci la cat de puternic este soarele de la un timp, daca sunteti predispusi sau sensibili, puteti face o insolatie de toata frumusetea si in urma unei expuneri scurte la o terasa insorita, la o plimbare prin soare, pe strada sau pur si simplu fiind la cumparaturi in aer liber in zilele foarte senine. Avand in vedere ca insolatia este o afectiune destul de neplacuta ce poate avea repercursiuni dintre cele mai dure (dar reversibile de obicei) asupra organismului ar trebui sa fiti informati si sa stiti cum sa procedati intr-o astfel de situatie, sa va tratati rapid si cat mai bine inca de la primele semne ce constau de obicei in senzatie de epuizare, confuzie, dureri de cap, ameteli, greata si tegumente reci, umede si palide.


Trebuie sa stiti inca de la bun inceput ca insolatiile (cele grave) nu sunt o gluma si sunt reale urgente, pentru care trebuie ca un medic sa intervina, daca starea celui bolnav nu se amelioreaza deloc dupa acordarea primului ajutor. Acest prim ajutor consta in cateva manevre menite sa imbunatateasca starea generala de rau si pot fi efectuate de absolut orice persoana lipsita de studii medicale dupa cum urmeaza:

Persoana bolnava trebuie transportata intr-un spatiu racoros si total ferit de soare unde va fi pe cat posibil dezbracata astfel incat corpul sa poata lua cat mai mult aer.

Compresele cu apa rece (nu extrem de rece ci doar putin sub temperatura camerei) sunt si ele de ajutor caci ajuta temperatura sa scada. Gheata nu este indicat sa se puna decat pe abdomen, axile si gat, introducerea bolnavului in apa cu gheata fiind strict interzisa caci poate genera un soc ce va inrautati situatia sau in cazurile grave de insolatie chiar decesul, datorita socului termic dat inimii.

Luand in calcul o insolatie superficiala nu una grava in care pacientul este deja inconstient, acestuia va trebui sa i se administreze o cantitate cat mai mare de lichide. Cu cat el/ea va bea cat mai multe lichide ce hidrateaza (apa de prefertat) in primele 2 ore de la eveniment cu atat sansele de recuperare rapida cresc.

Se recomanda repaus total de la orice fel de activitate iar in cazul in care temperatura nu scade, apar convulsii, pierderi de cunostinta, atacuri de panica, anxietate, tahicardie sau tegumente extrem de calde precum si varsaturi sau diaree se recomanda apelarea serviciului 112 pentru ca o persoana competenta sa intervina si sa stabilizeze pacientul aflat intr-o situatie ca aceasta in pericol foarte mare.
Ce Trebuie sa Faci Vara in Caz de Insolatie Ce Trebuie sa Faci Vara in Caz de Insolatie Reviewed by Ale on 05:25 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.