Androidul Inteligent Sophia isi Doreste o Familie

Sophia, celebrul android care a primit cetatenia unui stat a afirmat in cadrul unui interviu ca isi doreste sa aiba o familie. Sophia este la ora actuala un robot modern care a fost inzestrat cu un sistem de inteligenta artificiala.  Desi tehnologia care salasluieste in interiorul Sophiei este inca la inceput, aceasta este capabila sa inteleaga ce anume este important pentru o persoana umana, recunoaste emotiile, reactiile si invata din ce in ce mai multe despre interlocutorii sai pe masura ce interactioneaza cu acestia. 


Chiar daca la ora actuala Sophia nu este atat de avansata precum robotii pe care i-am intalnit in operele fictionale, ea reprezinta inceputul unei noi ere. O era in care vom vedea roboti locuind alaturi de oameni, sau chiar integrarea constiintei umane intr-un corp robotic. Inteligenta artificiala este inca la inceput, abia acum reusim sa intelegem exact ce putem face cu aceasta, cum o putem optimiza si determina sa lucreze pentru noi. 

Multe voci insa afirma ca dezvoltarea inteligentei artificiale ar putea reprezenta chiar sfarsitul erei umane. Insasi Stephen Hawking afirma ca daca vom continua sa cautam modalitati noi prin care sa imbunatatim abilitatile IA, vom ajunge intr-un punct in care aceasta va descoperi faptul ca fiintele umane sunt inutile, fapt care ar putea sa genereze extinctia rasei noastre.
Androidul Inteligent Sophia isi Doreste o Familie Androidul Inteligent Sophia isi Doreste o Familie Reviewed by Centrul de Stiri on 06:18 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.