Viata 3.0 de Max Tegmark - Recomandare de Carte

Daca pana acum Inteligenta Artificiala a fost un subiect de deomeniul SF-ului, un simplu antierou al filmelor de la Hollywood, aceasta a devenit reala si exista in prezent printre noi. Pentru a intelege mai bine daca intr-adevar aceasta va aduce sfarsitul rasei umane precum au prezis scenaristii, sau daca ne va ajuta efectiv sa evoluam ca si specie, am citit Viata 3.0 sau Rolul unei fiinte umane in epoca IA de catre Max Tegmark. Pentru a intelege mai bine aceasta carte trebuie intai sa vedem cine este autorul. Max Tegmark este un cosmolog suedez, in prezent profesor la MIT, prestigioasa universitate de tehnologie din Boston care in ultimii ani tine un ochi vigilent asupra dezvoltarii Inteligentei Artificiale. Acesta este o adevarata somitate in domeniul care se invarte in jurul rolului IA in viata omului si invers.


Prin intermediul acestei carti aclamate de catre critici la nivel international, el prezinta exact modul in care noi, ca si specie am evoluat, plafonul pe care l-am atins in prezent in acest sens si modul in care IA este posibil sa ne ajute pe viitor. Desi cartea este plina de subiecte legate de domeniul astronomiei, fizicii moleculare si cuantici, informaticii, matematicii abstracte, dar si a biologiei, aceasta nu este deloc greoaie. Abilitatile pedagogice ale lui Max Tegmark au fost transpune intr-un mod inedit in stilul sau de a scrie, fapt care a determinat ca Viata 3.0 sa fie o lectura usoara, dar foarte informativa. Prin intermediul acesteia vom putea sa exploram intr-un mod foarte detaliat istoria scrisa si nescrisa a omenirii. Trecutul nostru, dar si viitorul dupa ce reusim sa dezvoltam Inteligenta Artificiala superioara omului. 

Spre deosebire de orice film vazut pana acum care are ca si subiect principal un raufacator dotat cu IA, Viata 3.0 explica o idee cruciala, realista si pragmatica. Este inevitabila dezvoltarea unui sistem de Inteligenta Artificiala superior omului, dar pentru a fi siguri ca nu riscam disparitia speciei noastre datorita acestuia, trebuie sa descoperim si modalitatea prin care putem sa il oprim daca o ia razna. Recomand Viata 3.0 cu cea mai draga inima tuturor celor interesati de acest subiect, iar pentru a da mai departe o leapsa literara pe bloguri, vreau sa o provoc pe Eva Fashion site sa recomande si ea o carte cititorilor ei!
Viata 3.0 de Max Tegmark - Recomandare de Carte Viata 3.0 de Max Tegmark - Recomandare de Carte Reviewed by Teddy on 07:27 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.