Din Trusa de Investigatii a unui Jurnalist Nu trebuie Sa lipseasca Microfonul Spion

Microfonul a fost dintotdeauna sinonim cu meseria de jurnalist. Capacitatea acestuia de a inregistra sunete, conversatii si de a imortaliza declaratii este ceea ce face ca reportajele sa fie posibile. Dar pentru acele investigatii periculoase, sau pentru reportajele „cu camera ascunsa” un microfon spion, disimulat sub forma unui pix sau a unui stick USB este absolut indispensabil. Un astfel de instrument va va permite sa culegeti mai usor informatii, fara a speria interlocutorul si va va ajuta in meseria dumneavoastra mai mult decat ati crede. Modurile in care veti putea folosi aceste microfoane spion sunt limitate strict de imaginatia dumneavoastra. Producatorii au reusit sa incorporeze tehnologie de ultima generatie in obiecte aparent inofensive, fapt care va va permite sa culegeti informatii fara sa va dati in vileag si fara a da de banuit interlocutorului dumneavoastra. Astfel, va veti putea desfasura activitatea in mod natural, fara sa pareti emotionati sau agitati. 


Aceste dispozitive nu sunt folosite doar de catre jurnalistii de investigatie. Anchetatorii care isi desfasoara activitatea in cadrul institutiilor statului le folosesc pentru a culege probe concludente si relevante care sa le permita ducerea la bun sfarsit a anchetelor lor. Un microfon spion nu trebuie neaparat sa fie purtat in permanenta de catre utilizator. Acesta poate fi amplasat in masina suspectului sau a persoanei vizate, sau chiar si disimulat intr-un obiect de uz casnic aparent inofensiv. Astfel veti putea culege informatii fara a risca sa fiti descoperiti si veti putea urmari tinta dumneavoastra intr-un mod mai natural si sigur. 

Unele microfoane spion sunt dotate de asemenea si cu senzori de miscare, vibratii sau lumina. Acestea pornesc inregistrearea imediat ce simt o schimbare in mediul inconjurator si va vor alerta prin intermediul unui mesaj text. Pentru a le putea folosi trebuie doar sa introduceti o cartela SIM fara cod PIN in dispozitiv care sa va contacteze automat atunci cand intra in functiune. De regula, aceste instrumente va pot si apela telefonic, ceea ce va va permite sa ascultati in timp real conversatiile pe care tinta le poarta in vehiculul sau sau in incinta casei sale.
Din Trusa de Investigatii a unui Jurnalist Nu trebuie Sa lipseasca Microfonul Spion Din Trusa de Investigatii a unui Jurnalist Nu trebuie Sa lipseasca Microfonul Spion Reviewed by Centrul de Stiri on 05:47 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.