Mesaje Ascunse in Hainele Marca Zara

De curand, foarte multi clienti au remarcat pe interiorul hainelor Zara, etichete care contineau mesaje disperate. O ancheta a descoperit ca muncitorii care au realizat aceste haine au incercat prin intermediul acelor etichete sa lanseze un mesaj de ajutor generat de conditiile inumane de munca la care sunt supusi. Desi astfel de episoade au mai avut loc in industria fashion in ultimii ani, se pare ca pana acum s-au luat foarte putine masuri care sa protejeze muncitorii necalificati din fabricile asiatice. Acestia sunt supusi la munca asidua si fortati sa munceasca peste zece ore pe zi, cu foarte putine pauze pentru a tine pasul cu industria. 


Marii producatori vestimentari detin fabrici in Asia datorita fortei de munca ieftina si eficienta, dar acestia abuzeaza constant de drepturile celor care lucreaza pentru ei. In acest caz, muncitorii au afirmat ca nu au mai fost platiti de trei luni de catre compania producatoare care lucreaza pentru Zara, Bravo Tekstil. Zara nu este la primul scandal de acest gen. Producatorul a fost acuzat in trecut pentru poluare excesiva, inselaciune nerespectarea normelor sanitare si a sigurantei in munca in cadrul fabricilor, dar si exploatarea minorilor. Acum ramane doar sa ne intrebam daca o bucata de textil merita cu adevarat sacrificarea copilariei celor care sunt fortati sa lucreze in conditii inumane intr-o fabrica din Asia.
Mesaje Ascunse in Hainele Marca Zara Mesaje Ascunse in Hainele Marca Zara Reviewed by Centrul de Stiri on 05:23 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.