Industria Fashion si Efectele pe care le are Asupra Muncitorilor

Nu stiu daca sunteti familiari cu scandalurile care s-au iscat in ultimii ani din cauza conditiilor inumane de munca pe care cei care le au croitorii care lucreaza hainele pe care le purtam. Majoritatea fortei de munca din industria fashion este concentrata in regiunea Asiei. Aici, salariile sunt mici, iar din cauza saraciei se gasesc foarte usor persoane care sunt dispuse sa lucreze chiar si 14 ore in fiecare zi pentru o plata care sa le asigura existenta. 


Cu toate acestea, ce se intampla in momentul in care marile companii incep sa abuzeze aceste persoane care oricum sunt supuse unor conditii grele de trai? Unul dintre cele mai celebre scandaluri din ultimii ani s-a datorat prabusirii unei fabrici in Bangladesh. Acest accident s-a soldat cu peste 1000 de morti, supraaglomerarea fabricii a facut ca persoanele care lucrau inauntrul acesteia sa nu poata fugi din calea dezastrului. 

Cel mai recent scandal se invarte in jurul Zara, foarte multe persoane angajate de catre aceasta pentru a-i produce articolele vestimentare au cusut mesaje de ajutor pe hainele pe care le-au realizat. Aceste mesaje povesteau cum muncitorii nu si-au mai primit salariul de peste trei luni si cum sufera din cauza conditiilor inumane de munca. 

Industria fashion realizata la nivel global nu dauneaza doar persoanelor care sunt nevoite sa fie sclavi pentru Zara, H&M, C&A, etc. ci si mediului, datorita emisiilor provocate de fabricile acestora. O solutie ar fi incurajarea producatorilor mici, locali pentru a putea boicota companiile gigantice care abuzeaza in numele modei drepturile omului.
Industria Fashion si Efectele pe care le are Asupra Muncitorilor Industria Fashion si Efectele pe care le are Asupra Muncitorilor Reviewed by Centrul de Stiri on 04:30 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.